Tiistai 9.1.2024

Tiistai 9.1.2024

Professori Heikki Patomäen haastattelu Iltalehdessä on todellakin lukemisen arvoinen. Sen vuoksi linkki kirjoitukseen on tässä:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d161a343-5670-446a-a906-8b0f50b3c4ae

6.1. Patomäki kommentoi saamaansa palautta. Sekin on lukemisen arvoinen:

https://patomaki.fi/2024/01/vihapuhe-ja-julkisen-keskustelun-tila-suomessa/?

Kuten Patomäki oivasti osoittaa, some-maailma on todella tyrmäävä. Se on yksinkertaistavan vihapuheen maailma, jossa asiallinen puheenvuoro saa harvemmin myönteistä vastakaikua. Kun normaali media yleensä vain vaikenee toisinajattelun ja tutkimuksellisen analyysin kuoliaaksi, somessa vihaa ja kovia sanoja ei turhaan säästellä.¨

Itse haastattelu on selkeä ja perusteltu puheenvuoro, joka avaa keskustelua tavanomaista laajempiin näkökulmiin. Se on kokeneen kansainvälisen politiikan tutkijan puheenvuoro, joka ylittää sen pintatason ja yksinkertaisvan puhetavan, joka on ollut tyypillistä suomalaisessa mielipideilmastossa ja poliittisessa keskustelussa keväästä 2022 lähtien.

Viime aikoina keskusteluun on tullut entisestä poikkeavia avauksia, joita en ole ehtinyt kommentoimaan. Yritän palata muutamaan esimerkkiin jälkikäteen, heti kun pystyn keskittymään. Tämä tarkoittanee ensi viikkoa.

8 kommenttia On Tiistai 9.1.2024

Kirjoita kommentti:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Site Footer

Sliding Sidebar